Over Mario

 

Organiseren doe ik al jaren en de entertainmentindustrie is een wereld die ik goed ken.

Het begon in mijn tienerjaren met het spelen in bands. Met het spelen in deze bands werd mij al vrij snel duidelijk dat ik het organiseren van onder andere optredens en opnamesessies leuker vond dat het musiceren zelf. Ik nam op dat moment de stap om meer ervaring op te gaan doen met het organiseren van evenementen. Eén van de eerste dingen die ik deed was vrijwilliger worden bij een poppodium, Bibelot.

Deze ervaringen hebben er toe geleid dat ik in 2009 een opleiding tot sound engineer ben gaan volgen. Via deze opleiding ben ik bij toeval in de radiowereld terecht gekomen. Daarnaast wilde ik na deze opleiding een opnamestudio gaan beginnen, maar ik merkte al snel dat ik de kennis van het zakelijke gedeelte nog miste. Om deze kennis en ervaring op te doen ben ik in 2013 Media en Entertainment management gaan studeren. tijdens deze opleiding, maar ook met werkzaamheden daarbuiten ben ik meer ervaring op gaan doen in de entertainmentindustrie. Ik ben managementfuncties bij radiostations gaan bekleden en aan de slag gegaan bij festivals. Via een uitzendbureau binnen de evenementenindustrie ging ik al snel aan de slag als stagehand bij grote festivals als Pinkpop en Down the Rabbit Hole.
Na gestopt te zijn als vrijwilliger binnen Poppodium Bibelot kwam ik daar een aantal jaar later weer terug als productie stagiair.  Via de ervaringen en het netwerk dat ik via deze stage en het evenementenuitzendbureau opdeed kreeg ik steeds meer werk en  andere opdrachten aangeboden. Nog tijdens mijn opleiding ben ik dan ook naast het werken op evenementen ook aan de slag gegaan met de organisatie en voorbereiding van deze evenementen.

In maart 2017 ben ik in een verkorte tijd afgestudeerd aan de opleiding Media en Entertainment Management. Ik hoefde niet snel na te denken over mijn toekomst. Ik kreeg al snel van meerdere kanten de vraag of ik al ZZP’er was. Aangezien ik al jaren de ambitie had om te ondernemen heb ik al snel de stap gemaakt om me in te schrijven bij de kamer van koophandel. Naast het werk als productie assistent bij het Big Rivers festival ging ik al snel als ZZP’er aan de slag op verschillende evenementen.

Het duurde niet lang of ik ging een langdurige opdracht aan met twee grote opdrachtgevers die mij als productieleider wilde inhuren, dit zijn Poppodium Bibelot en het Big Rivers Festival, te Dordrecht. Bij beide opdrachtgevers was ik al langer bekend, wat heeft geleid tot een overeenkomst als productieleider. Naast deze twee opdrachten voer ik ook nog losse productieopdrachten uit. Ik werk veel samen met andere ZZP’ers, waardoor ik altijd tijd heb om nieuwe opdrachten aan te nemen.