Uitleg projecten en werkzaamheden

Op deze pagina zijn een aantal projecten en werkzaamheden van Mario wat uitgebreider beschreven.

 

Poppodium Bibelot

In poppodium Bibelot is Mario al lange tijd actief. In het verleden als vrijwilliger en stagiair en sinds september 2017 als coördinator productie. Mario is verantwoordelijk voor de voorbereiding van alle concerten, dansfeesten en zakelijke verhuringen in de zalen van Bibelot. Bij de voorbereiding maakt hij tijdschema’s, zorgt hij dat de producties technisch zijn te realiseren, dat er crew ingepland wordt, dat hospithality geregeld wordt en de kosten van het evenement binnen het gegeven budget blijven. Aan de hand van alle afspraken die in de voorbereiding worden gemaakt wordt de crew geïnformeerd. Tevens is hij de vrijwilligerscoördinator van de backstageploeg en regelt hij allerlei  algemene zaken in en rondom de backstage.  Als enigste producent is hij zowel voor binnen als buiten de organisatie het eerste aanspreekpunt met betrekking tot alle productionele zaken. Bij grotere en complexere evenementen is hij zelf aanwezig als stagemanager of productieleider.

Di zijn enkele voorbeelden van evenementen en concerten die voorbereid zijn:

 • Jett Rebel
 • Guus Meeuwis
 • Nielson
 • DI-RECT
 • Waylon
 • Everybody Famous (2018 en 2019)
 • Kim Wilde

 

Naast de regulieren shows heeft Mario ook grotere projecten buiten Bibelot opgezet. Denk hierbij aan een groot Popgala en 2 grote buitenfestivals.

 

 

 

 

 

 

Big Rivers 

Het Big Rivers Festival had zijn eerste editie in 1998 onder de naam Rhythm & Bluesfestival Dordrecht. 20 jaar later is het evenement uitgegroeid tot een 10 dagen durend multi disciplinair cultuur festival met de nadruk op muziek.

Na in 2017 als productieassistent te hebben gewerkt is Mario sinds 2019  als productieleider in zijn geheel verantwoordelijk van de productie van het evenement. Naast 3 dagen muziek verspreid over 11 buiten en 2 binnen podia zijn er nog enkele sub-evenementen. Het festival trek jaarlijks gedurende het muziekweekend zo’n 150.000 bezoekers naar het centrum van Dordrecht. In de voorbereiding wordt er met een klein team professionals aan het festival gewerkt. Tijdens de uitvoering wordt er voornamelijk met vrijwilligers gewerkt.

De werkzaamheden die Mario onder andere heeft voor Big River zijn:

 • Het maken van de vergunningsaanvraag
  • Onderdelen hiervan zijn: Een gemeentelijke draaiboek, veiligheidsplan en plattegronden van alle locaties.
 • Het zorg dragen dat het evenement productioneel wordt voorbereid:
  • Hier valt onder andere onder: het regelen van podia,  materialen,  het maken van stroom en waterplannen en het maken van een gedetailleerd draaiboek.
 • Het regelen van productionele zaken met derden, zoals beveiligingsbedrijven, EHBO, leveranciers van materialen, horecazaken en leveranciers van licht, geluid en podia
 • Overleggen met en informeren van alle betrokken diensten, binnenstadbewoners, medewerkers, vrijwilligers en andere betrokkenen bij het festival.
 • Zorg dragen voor de veiligheid van alle bezoekers en medewerkers van het festival.
 • Tijdens het festival is Mario eindverantwoordelijk voor alles was er op het festivalterrein gebeurd. Hierbij heeft hij nauw contact de gemeentelijke diensten en iedereen die direct meewerkt aan het festival. Hij geeft dan leiding aan meer dan 100 vrijwilligers, een team van EHBO’ers, een beveiligingsbedrijf, horecapartners en verschillende leveranciers.

 

Losse projecten/opdrachten

Naast bovenstaande projecten neemt Mario ook losse opdrachten aan.  Met de volgende  disciplines heeft Mario ervaring.

Stagemanagement

Eventmanagement

Geluidstechniek

Lichttechniek

Teambegeleiding bij bedrijfs–en/of teamuitjes

CP organisatie